Unge stemmer

Unge stemmer

I forbindelse med et individuelt projekt på min kandidat på IT-Universitetet undersøgte vi unges engagement i kommunalvalget 2017, samt udviklede et digitalt koncept til at varetage de unges interesser.

Formålet med projektet var at engagerede unge til at tage et velovervejede valg i forbindelse med kommunalvalget. Interviews viste at mange unge ønskede at have indflydelse på hvad der skete i samfundet, men fandt den offentlige debat irrelevant og politikernes holdninger uoverskuelige.

For at imødekomme de unges frustrationer, udviklede vi en konceptbeskrivelse med henblik på skabelsen af et digitalt koncept. Konceptet kunne tage form af en app, som kunne samle og overskueliggøre den store mængde information, der forefinder sig i forbindelse med et valg. Konceptet skulle gøre det nemmere for unge at indtaste deres egne mærkesager, matche med politikere i deres nærområde, og læse nærmere om disse politikere. Konceptet skulle også gøre de unge opmærksom på debatter i deres lokalområde, samt politisk satire og videoer som kunne hjælpe dem til at træffe et bevidst politisk valg.